Culturele activiteiten

Culturele activiteiten
Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich breed ontwikkelen en dat ze zich oriënteren op kunstzinnige en culturele aspecten die een rol spelen in hun leefwereld. Dat zij kennis verwerven van de actuele kunstzinnige en culturele diversiteit en dat ze die leren begrijpen en waarderen.

Daarnaast vinden we het van belang dat onze leerlingen zich leren openstellen voor kunstzinnige aspecten, dat zij kunnen genieten van schilderijen en beelden, van muziek, van taal en beweging, en daarop kunnen reflecteren. Tenslotte bieden we kunstzinnige vorming aan, omdat onze leerlingen zich op die manier kunnen uiten (gevoelens en ervaringen).

In blokken wordt er gedurende het schooljaar met deskundige leerkrachten, afkomstig uit de kunstsector, naast de muzikale vaardigheden ook aandacht besteed aan dans en drama.

Cultuureducatie
Bij dit onderdeel komen verschillende beeldelementen aan de orde, zoals: vorm, ritme, kleur, compositie, etc. Daarnaast is er een opbouw in materialen en technieken. Ieder schooljaar vinden er enkele ‘creaweken’ plaats. Hierin hopen we in samenwerking met ouders te werken in ateliers. In deze ateliers voor groep 3 t/m 8 komen verschillende technieken aan de orde.

Daarnaast zijn er contacten met diverse culturele instellingen, zoals: de bibliotheek, de Oudheidskamer, het gemeentearchief, de muziekschool, enz.

Verder vinden er, verdeeld over het schooljaar, activiteiten plaats waarin cultuur- educatie centraal staat De belangrijkste kenmerken van onze school zijn:
1. Onze school beschikt over een cultuurcoördinator die veel activiteiten organiseert en contacten onderhoudt met externen organisaties;
2. Onze school maakt gebruik van gastdocenten van Cultuurkust;
3. Wij geven teken- en handvaardigheidslessen (kleur, vorm, ruimte, textuur, compositie);
4. Wij geven muzieklessen (inclusief het leren gebruiken van instrumenten);
5. Wij besteden aandacht aan dramatische expressie.