Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leerlingpanel (2)

4 maart 2020

Leerlingpanels, klankbordgroep, ouderpanels

Als school willen we ons graag ontwikkelen. We beseffen dat we belangrijk is om goed te communiceren met ouders (en leerlingen) en te horen wat hun mening is over allerlei zaken die de school aangaan. We organiseren daarom jaarlijks minimaal èèn leerling panel. W
e steken immers veel tijd, energie en geld in het verbeteren van ons onderwijs o.a. door de invoering van nieuwe lesmethoden en het maken van afspraken.
Maar hoe ervaren de kinderen dit alles? Hoe kan het nog beter? Als het bijvoorbeeld gaat om de aanpak van pesten, de verbetering van de hygiëne of de inrichting van het plein? Daarom is de directeur en het team van De Bron benieuwd naar de mening van de kinderen.

Op De Bron wordt jaarlijks een ouderpanel georganiseerd.
Het ouderpanel is een goede manier om te horen wat ouders over allerlei zaken op school denken. Gezamenlijk kan worden gekeken naar oplossingen voor (dreigende) problemen en kunnen verbeterpunten naar boven komen. Dit betekent dat De Bron het ouderpanel als een waardevol instrument ziet. Het gaat er uiteindelijk om datgene wat goed gaat op school te (be)houden en wat beter kan aan te pakken! Tot slot kennen we de klankbordgroep. Dit is een groepje ouders die samen met de directeur spreekt over van allerlei lopende onderwerpen die de school(ontwikkeling) aangaan. Deze klankbordgroep is bij uitstek geschikt om nieuwe ideeën van ouders te horen en door te ontwikkelen. Deze groep komt twee keer per jaar samen.

Gegevens

Datum:
4 maart 2020