Cheeta-groep

‘Cheetagroepen’

Bij CNS Nunspeet willen we graag alle leerlingen, op elk niveau de juiste zorg bieden. De meer/ hoogbegaafde leerling heeft ook zorg nodig, de kinderen die hiervoor in aanmerking komen, gaan 1 keer per week naar de Cheeta groep. In deze bovenschoolse groep komen kinderen van groep 5 tot en met groep 7 samen en leren hier vaardigheden aan die voor deze doelgroep belangrijk zijn, daarbij moet er worden gedacht aan mindset, het omgaan met vaste overtuigingen, het leren gebruik maken van het geheugen, zelfstandig werken, samenwerken, onderzoeken, omgaan met frustraties, het opsporen en oplossen van hiaten en het probleemoplossend vermogen ontwikkelen.

De naam Cheeta is gebaseerd op het boek van Marianne van Zetten, Ben jij een Cheeta, hierin worden de uitdagingen waar meer/hoogbegaafde kinderen tegen aanlopen op een grappige, kindvriendelijke manier uitgelegd, met behulp van de cheeta Tristan die allerlei problemen op zijn pad krijgt, zoals verveling, tegenvallers, overtuigingen, smoesjes en nog veel meer. Want als een cheeta in plaats van de 125 km/per uur nog maar 80 km/per uur loopt, is het dan nog wel een cheeta…. of wordt het dan een luipaard?
Dit is een goede, herkenbare vergelijking voor de kinderen die naar de cheeta groep komen, als het even niet lukt om op hun eigen niveau te functioneren of als ze andere problemen tegenkomen gaan we hiermee aan de slag en werken we ernaar toe om ze de juiste vaardigheden aan te leren zodat ze met plezier naar school gaan. De cheetagroepen komen samen aan de randweg 11.