Nieuws

Milde coronaklachten? Met een negatieve zelftest kunnen leerlingen en onderwijspersoneel weer naar school

U heeft ongetwijfeld meegekregen dat er kort na elkaar (verschillende adviezen) zijn uitgegeven m.b.t. milde neusverkoudheid en de vraag of er wel of niet een zelftest nodig is.

Het laatste nieuws is van dec.  en neem ik over zoals verwoord op de website van de PO-Raad

Milde coronaklachten? Met een negatieve zelftest kunnen leerlingen en onderwijspersoneel weer naar school

Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals verkoudheid en hoesten, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.

Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten verergeren of als je last hebt van verlies van reuk of smaak is het nodig je bij de GGD te laten testen.

Quarantaine

Voor leerlingen of onderwijspersoneel die in quarantaine zitten omdat ze in contact zijn geweest met een positief getest persoon, laten zich na vijf dagen testen bij de GGD. Een zelftest is daarvoor niet geschikt. Bij een negatieve GGD-test kunnen ook zij weer naar school.